24 Şub 2012

onlar şimdi Cezayir'de:))


Önce maillleştik Tuğba hanımla,Türkiye' ye izne geldiklerinde almak üzere vermişti siparişini bende özenle hazırladım bebeklerini ve kendi ellerimle de teslim ettim böylece tanışmış olduk o kadar tatlı bir insanki anlatamam :)) gerçi çooook uzun zaman oldu bebekler sahibini bulalı ama yine benim blogta geç paylaşımım oldu..
 bu da bu dünya şekeri hanımın blogu merak edenler buraya lütfen tıklayınız:))

14 Şub 2012

geri dönüşüm:))

geçen sene kızımın anasıfı öğretmenin benden rica ettiği bir projemizdi bu geri dönüşüm bebeği (gerçi okula götürüken yağmur yağdığı için yüzü biraz bozuldu bebeğimizin ama yine de sevimli di mi?) gören herkesin gerçek çocuk sandığı bu bebeği sizlerde kolaylıkla yapabilirsiniz:))
gerekli malzemeler:)
1. kafasını yapmak için kulanmadığınız penye atlet .
2. çocuğunuzun küçülmüş t-shirt'ü ve küçülmüş külotlu çorabı,hatta dilerseniz bebek tulumu bile kullanabilirsiniz.( ne kadar küçük olurlarsa o kadar iyi yoksa dev bir bebeğiniz olur hem de daha az silikon elyaf kulanırsınız)
3. içini doldurmak için silikon elyaf(yaklasık1,5-2 kg)
4. yüzünü çizmek için keçeli kalem
5.saçlar için yün ip(renk tercihi size kalmış)
6. giydirmek için ise yine çocuğunuzun küçülmüş kıyafetleri
yapılışı.
öncelikle bebeğimizin  kafası için ,atleten iki tane yuvarlak parça kesiyoruz ve içini silikon elyafla dolduruyoruz,sonra t-shirt ve külotlu çorabı silikon elyafla güzelce dolduruyoruz ve bel kısmından dikiyoruz sonrada kafasını yerleştiriyoruz ve buyun kısmına dikiyoruz. gözlerini ve ağzını keçeli kalemle çizip ,saçlarını yerleştiriyoruz en son olarak da çocuğumuzun  kıayfetlerinden gidirebiliriz.Ben geri dönüşüm bebeğimizi erkek yapmıştım ama siz kız olarak da hazırlayabilirsiniz ve bütün bunlar bitince bebeğimiz hazırlanmış oluyor. benim geri dönüşüm bebeğimin fotoğrafı yukarıda eğer sizler de bu yöntemle bebek yapar ve bana resimlerini gönderirseniz çok mutlu olurum ve bloğumla seve seve yayınlarım.